Overgang & Voeding

Gezond in Gewicht

Als gecertificeerd ervaringsdeskundige begeleidt EFM Voeding & Advies vrouwen voor en tijdens de overgang. Je blijft “Gezond in Gewicht” en je werkt aan je “Hormoonbalans”. Hoe eerder je hiermee begint, des te beter dit is voor de nieuwe fase in je leven.

Een belangrijke verandering, zowel fysiek als mentaal. Er breekt een nieuwe levensfase aan, die tot nieuwe mogelijkheden en inzichten kan leiden, maar ook lichamelijke klachten met zich mee kan brengen.

Hormoonbalans

Opvliegers tijdens een vergadering of op een verjaardag? Je bent de laatste tijd zo moe, onzeker? Je hebt pijnlijke gewrichten of last van stemmingswisselingen? Er is onvrede over het gewicht, je blijft maar aankomen. Dit komt doordat de overgang een belangrijke verandering tot stand brengt in de hormoonhuishouding bij de vrouw. “Het lichaam zoekt een nieuwe hormoonbalans”. Emotionele processen in het lichaam zorgen ervoor dat er meer behoefte is aan voedsel, waardoor overgewicht op de loer ligt.

Het is wetenschappelijk bewezen dat gezonde verantwoorde voeding een belangrijke rol speelt om overgangsklachten te voorkomen of te verminderen. EFM Voeding & Advies geeft advies in gezonde verantwoorde voedingsmiddelen tijdens de overgang, die de hormonen in het lichaam kunnen ondersteunen en aanvullen.

Voor meer informatie “Investeer in Jezelf” of maak een afspraak.